Domů » Recepty » Steak z tuňáka a s grilovanou cuketou a rajčatovou redukcí

Steak z tuňáka a s grilovanou cuketou a rajčatovou redukcí

Steak z tuňáka
Milujete steaky, ale na moři chcete zkusit něco jiného než hovězí či vepřové? Zkuste steak z tuňáka.

Pro 6člennou posádku:

Cukety opláchneme, podélně rozpůlíme a ještě překrojíme napůl. Tuňáka naporcujeme na vyšší špalíčky, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Slupky rajčat nakrojíme u stopky do tvaru kříže a vložíme do horké vody. Až se začně slupka odlupovat, vyndáme je z vody, sloupneme a nakrájíme je na větší kusy.

V menším hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme cibuli, počkáme až zesklovatí a pak vmícháme česnek. Necháme chvíli restovat a poté přidáme rajčata, cukr, hrst listů bazalky, zakápneme červeným vinným octem a osolíme. Jakmile začne směs lehce bublat, stáhneme a vaříme na mírném plameni zhruba 45 minut, než omáčka dostatečně nezhoustne.

Mezitím si rozpálíme gril na nejvyšší možnou teplotu a dáme na něj cukety s tuňákem. Délka grilování se odvíjí od toho, zda chceme tuňáka rare, medium nebo well done. My jsme grilovali na medium, přičemž jsme tuňáka po vyjmutí z grilu zabalili na minutku do alobalu, aby krásně došel. Mezitím si nakrajíme 2 rajčata na plátky, které posypeme feta sýrem. Na talíř přidáme tuňáka, cukety a zakápneme rajčatovou redukcí. Dle chuti dochutíme olejem, solí, pepřem a bazalkou.

Podobné články

Pražma
Pražma

V dnešním seriálu o vaření na lodi se budeme věnovat přípravě mořských ryb. Mezi nejsnadněji dostupné patří pražmy, které jsou velmi jednoduché na přípravu, nevypadají nijak exoticky, takže neodradí ani zdrženlivější strávníky. Navíc jsou dost velké, aby v nich nebyly malé kosti,  přitom dost malé, aby se daly snadno připravit v podmínkách běžné lodní kuchyně.

Pokračovat ve čtení
Kuřecí stifado
Stifado

Stifado je velmi univerzální a chutný pokrm, který se v Řecku připravuje na mnoho způsobů z nejrůznějších druhů masa.

My si dnes připravíme kuřecí stifado, což je velmi jednoduchá a rychlá varianta, protože se kuřecí maso nemusí nákladat den dopředu tak jako hovězí či jehněčí nebo bez naložení vařit zase o hodně déle, aby bylo maso měkké. Navíc se na lodi můžete rozhodnout, zda maso necháte dusit na plotně nebo vám bude příjemnější stifado upéct v troubě.

Pokračovat ve čtení
Langusty na Kubě
Langusty na kubánský způsob

Kdo z jachtařů gurmánů se ještě nestihl na Kubu podívat, neměl by váhat! Kuba mění svou tvář a směna langust za pár lahví rumu už brzy může být minulostí.

Podělíme se s vámi o skvělý recept na přípravu „kubánských“ langust, kterou nám prozradili místní rybáři. Jednoduché, rychlé a dokonalé.

Pokračovat ve čtení

Kontaktujte nás

Jsme tu, abychom plnili Vaše jachtařská přání.
Napište nám o nich.