Pro 6člennou posádku:
- 600g čerstvého tuňáka
- jarní cibulka
- menší červená cibule
- sůl, pepř
- olivový olej
- majonéza
- citrón na pokapání
Na carpaccio z tuňáka potřebujeme hlavně dobrý a ostrý nůž, aby se nám povedlo nakrájet jej na opravdu tenké plátky. Plátky pokládáme na talíř vedle sebe, aby se jen lehce překrývaly. Zalijeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a zakápneme citronem. Takto připraveného tuňáka necháme odležet, zatímco si připravíme majonézu s cibulkou.
Červenou cibulku oloupeme, nakrájíme najemno a ochutnáme, jak je ostrá a podle toho spaříme nebo pouze nakrájíme. Máme totiž zkušenosti, že v Řecku není potřeba cibuli spařit. Jarní cibulku nakrájíme na tenké kroužky. Doprostřed talíře rozprostřeme majonézu a tu pak posypeme nakrájenými cibulkami a můžeme podávat.