Domů » Xinomavro » Lobster spagetti

Lobster spagetti

Stařené hovězí maso již přestává být problém sehnat v dobrých řeznictvích po celé Evropě. Takto připravené maso je pak šťavnaté a plné chuti, proto ho není potřeba nijak složitě dochucovat. Stačí sůl, pepř a snítka čerstvých bylinek. 

Pro 6člennou posádku:

Papriku rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Ochutíme olivovým olejem, chilli a solí a grilujeme nebo pečeme cca 10 minut.

Na másle orestujeme nakrájenou cibulku, přidáme česnek a špenát a zalijeme vodou, spaříme, zakrémujeme máslem a solíme. Špenát je hotový během 2-3 minut (jakmile listy zvadnou).

Cibulku nakrájíme najemno a promícháme s masem a bylinkami. Osolíme, opepříme, jemně potřeme olivovým olejem a vytvarujeme burgery. Grilujeme cca 8 minut z každé strany. Podáváme na špenátovém lůžku a zdobíme pečenou paprikou a sýrem feta.

Doporučujeme podávat s lehčím červeným např. z odrůd Pinot Noir či Merlot. My jsme volili mezi řeckými víny, protože tento recept vznikal v rámci kurzu vaření na lodi ve spolupráci se školou vaření Olakala a sáhli jsme tak po řecké tradiční odrůdě Agiorgitiko od vinařství Domaine Vassiliou. Doporučujeme víno Nemea Vasilliou nebo růžové víno Astra, které si díky své bohaté intenzitě také skvěle poradí s výraznou chutí hovězího.

Podobné články

Pražma
Pražma

V dnešním seriálu o vaření na lodi se budeme věnovat přípravě mořských ryb. Mezi nejsnadněji dostupné patří pražmy, které jsou velmi jednoduché na přípravu, nevypadají nijak exoticky, takže neodradí ani zdrženlivější strávníky. Navíc jsou dost velké, aby v nich nebyly malé kosti,  přitom dost malé, aby se daly snadno připravit v podmínkách běžné lodní kuchyně.

Pokračovat ve čtení
Kuřecí stifado
Stifado

Stifado je velmi univerzální a chutný pokrm, který se v Řecku připravuje na mnoho způsobů z nejrůznějších druhů masa.

My si dnes připravíme kuřecí stifado, což je velmi jednoduchá a rychlá varianta, protože se kuřecí maso nemusí nákladat den dopředu tak jako hovězí či jehněčí nebo bez naložení vařit zase o hodně déle, aby bylo maso měkké. Navíc se na lodi můžete rozhodnout, zda maso necháte dusit na plotně nebo vám bude příjemnější stifado upéct v troubě.

Pokračovat ve čtení
Langusty na Kubě
Langusty na kubánský způsob

Kdo z jachtařů gurmánů se ještě nestihl na Kubu podívat, neměl by váhat! Kuba mění svou tvář a směna langust za pár lahví rumu už brzy může být minulostí.

Podělíme se s vámi o skvělý recept na přípravu „kubánských“ langust, kterou nám prozradili místní rybáři. Jednoduché, rychlé a dokonalé.

Pokračovat ve čtení

Kontaktujte nás

Jsme tu, abychom plnili Vaše jachtařská přání.
Napište nám o nich.