Obě ryby očistíme a nasolíme. My jsme zkombinovali pražmu s rybou St. Pierre, abychom porovnali maso obou ryb připravené na stejný způsob.
Ryby krátce osmažíme na pánvi z obou stran na olivovém oleji. Připravíme si pekáč, kam ryby po osmažení přemístíme a v té stejné pánvi následně připravíme omáčku.
Nejprve na olivovém oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, olivy, kapary i listy a podlijeme vínem. Necháme víno lehce vyvařit a přidáme rajčata rozkrojená napůl. Celou směs necháme na mírném ohni, než rajčata pustí šťávu. Následně celou směsí zalijeme obě dvě ryby a necháme dopéct v troubě.
Podáváme s čerstvou bagetkou a vínem odrůdy Assyrtiko, kterým jsme podlévali omáčku. Assyrtiko je výborná odrůda pro podmínky Řecka, protože neztrácí kyseliny při zrání tak rychle jako jiné odrůdy a zachovává si tak svěží a minerální profil. Doporučujeme například např. z vinařství Domaine Papagiannakos, jehož návštěvu Vám umíme zajistit po cestě z Athénského letiště do Olympic Mariny.