Pracovní postup:
Rybu osolíme, opepříme. Zeleninu nakrájíme na nudličky. Nejdřív na másle orestujeme na nudličky nakrájenou mrkev. Přidáme nudličky pórku, osolíme, opepříme, a naplníme jimi rybu. Vytvoříme rolky.
Ty položíme na napařovací hrnec a cca 10 minut napařujeme. Před podáváním lehce podlejeme olivovým olejem nebo omáčkou. Můžeme podávat s čerstvou bagetou nebo pečenými malými bramborami.
Do vodní lázně vložíme mísu s polovinou rybího vývaru, žloutky a citronovou šťávu. Za stálého šlehání prohřejeme, až omáčka zhoustne. Podle konzistence přidáváme další lžíce vývaru. Pak přidáme zakysanou smetanu a bylinky, prohřejeme, solíme a opepříme.
Doporučujeme podávat s bílým vínem – např. Pinot Blanc, Chardonnay nebo elegantní vína z řecké odrůdy Malagouzia (např. z vinařství Domaine Papagiannakos, jehož návštěvu Vám umíme zajistit po ceste z Athénského letiště do Olympic Mariny).