fbpx

Specialista na katamarany a Řecko

Aby vám na lodi chutnalo

Grilovaný sekaný steak na lůžku z listového špenátu

Stařené hovězí maso již přestává být problém sehnat v dobrých řeznictvích po celé Evropě. Takto připravené maso je pak šťavnaté a plné chuti, proto ho není potřeba nijak složitě dochucovat. Stačí sůl, pepř a snítka čerstvých bylinek. 

Pro 6člennou posádku:

Papriku rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Ochutíme olivovým olejem, chilli a solí a grilujeme nebo pečeme cca 10 minut.

Na másle orestujeme nakrájenou cibulku, přidáme česnek a špenát a zalijeme vodou, spaříme, zakrémujeme máslem a solíme. Špenát je hotový během 2-3 minut (jakmile listy zvadnou).

Cibulku nakrájíme najemno a promícháme s masem a bylinkami. Osolíme, opepříme, jemně potřeme olivovým olejem a vytvarujeme burgery. Grilujeme cca 8 minut z každé strany. Podáváme na špenátovém lůžku a zdobíme pečenou paprikou a sýrem feta.

Doporučujeme podávat s lehčím červeným např. z odrůd Pinot Noir či Merlot. My jsme volili mezi řeckými víny, protože tento recept vznikal v rámci kurzu vaření na lodi ve spolupráci se školou vaření Olakala a sáhli jsme tak po řecké tradiční odrůdě Agiorgitiko od vinařství Domaine Vassiliou. Doporučujeme víno Nemea Vasilliou nebo růžové víno Astra, které si díky své bohaté intenzitě také skvěle poradí s výraznou chutí hovězího.

Podívejte se na další recepty: