fbpx

Specialista na katamarany a Řecko

Aby vám na lodi chutnalo

Papilot z parmice a krevet

„En papillote“ neboli metoda vaření pokrmů v papilotu je velmi jednoduchá, a navíc skvěle zachová šťavnatost surovin při pečení. Papilot je také zážitek pro čichové buňky, když se koncentrovaná vůně po otevření uvolní přímo na talíři před vámi.

Suroviny na 1 papilot:

Na pečící papír navrstvíme brambory na plátky, filet z ryby, krevety, zeleninu, osolíme, opepříme, posypeme bylinkami a zakapeme olivovým olejem. Vytvoříme balíček (bonbón) a pečeme v troubě na 195 °C cca 25-30 minut.

Doporučujeme podávat s bílým suchým vínem. Klidně bychom se nebáli sáhnout po aromatičtější odrůdě jako je řecké Moschofilero, protože chuť se pečením v papilotu koncentruje a pokrm se tak stává výraznějším.

Podívejte se na další recepty: