Naplňujeme vaše jachtařské sny

Domů » Recepty » Platýs s krémovou omáčkou

Platýs s krémovou omáčkou

Platýs s krémovou omáčkou
Platýs je vyhledávanou rybou pro své jemné a libové maso, které je vhodné téměř pro všechny druhy úprav v kuchyni. Často je podáván s jemnými krémovými omáčkami, které podtrhnou jeho chuť.

Pracovní postup:

Rybu osolíme, opepříme. Zeleninu nakrájíme na nudličky. Nejdřív na másle orestujeme na nudličky nakrájenou mrkev. Přidáme nudličky pórku, osolíme, opepříme,  a naplníme jimi rybu. Vytvoříme rolky.

Ty položíme na napařovací hrnec a cca 10 minut napařujeme. Před podáváním lehce podlejeme olivovým olejem nebo omáčkou. Můžeme podávat s čerstvou bagetou nebo pečenými malými bramborami.

Do vodní lázně vložíme mísu s polovinou rybího vývaru, žloutky a citronovou šťávu. Za stálého šlehání prohřejeme, až omáčka zhoustne. Podle konzistence přidáváme další lžíce vývaru. Pak přidáme zakysanou smetanu a bylinky, prohřejeme, solíme a opepříme.

Doporučujeme podávat s bílým vínem – např. Pinot Blanc, Chardonnay nebo elegantní vína z řecké odrůdy Malagouzia (např. z vinařství Domaine Papagiannakos, jehož návštěvu Vám umíme zajistit po ceste z Athénského letiště do Olympic Mariny).

Pro 8člennou posádku:

Omáčka k rybě:

Podobné články

Pražma
Pražma

V dnešním seriálu o vaření na lodi se budeme věnovat přípravě mořských ryb. Mezi nejsnadněji dostupné patří pražmy, které jsou velmi jednoduché na přípravu, nevypadají nijak exoticky, takže neodradí ani zdrženlivější strávníky. Navíc jsou dost velké, aby v nich nebyly malé kosti,  přitom dost malé, aby se daly snadno připravit v podmínkách běžné lodní kuchyně.

Pokračovat ve čtení
Kuřecí stifado
Stifado

Stifado je velmi univerzální a chutný pokrm, který se v Řecku připravuje na mnoho způsobů z nejrůznějších druhů masa.

My si dnes připravíme kuřecí stifado, což je velmi jednoduchá a rychlá varianta, protože se kuřecí maso nemusí nákladat den dopředu tak jako hovězí či jehněčí nebo bez naložení vařit zase o hodně déle, aby bylo maso měkké. Navíc se na lodi můžete rozhodnout, zda maso necháte dusit na plotně nebo vám bude příjemnější stifado upéct v troubě.

Pokračovat ve čtení
Langusty na Kubě
Langusty na kubánský způsob

Kdo z jachtařů gurmánů se ještě nestihl na Kubu podívat, neměl by váhat! Kuba mění svou tvář a směna langust za pár lahví rumu už brzy může být minulostí.

Podělíme se s vámi o skvělý recept na přípravu „kubánských“ langust, kterou nám prozradili místní rybáři. Jednoduché, rychlé a dokonalé.

Pokračovat ve čtení

Kontaktujte nás

Jsme tu, abychom plnili Vaše jachtařská přání.
Napište nám o nich.